•E313 laatste weekend paasvakantie afgesloten•Werken Nijverheidsstraat-Moleneinde•Ecobouwers zoekt kandidaten voor Opendeur•Kom op tegen Kanker zoekt helpende handen•Coaches inburgering gezocht•Sint-Dimpnakerk en Sint-Amandskerk vrij te bezoeken

E313 laatste weekend paasvakantie afgesloten
Tijdens het weekend van 14 en 15 april wordt de E313 in Geel volledig afgesloten voor werken in het kader van de Noord Zuid Kempen. De autosnelweg zal afgesloten zijn vanaf vrijdagavond 13 april 20u voor verkeer richting Antwerpen en vanaf 21u voor verkeer richting Hasselt. Ten laatste maandagochtend 16 april om 6u wordt de snelweg opnieuw vrijgegeven voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de calamiteitenroute en de nabijgelegen op- en afrittencomplexen Herentals-Oost en Geel-Oost.
 
De bestaande brug over de E313 ter hoogte van het op- en afrittencomplex Geel-West wordt vervangen door twee nieuwe bruggen, die samen plaats bieden aan twee rijstroken per richting. Er worden onder meer metalen liggers over de autosnelweg gemonteerd, die later de nieuwe brug zullen ondersteunen. Het verkeer moet daarna in beide richtingen over versmalde rijstroken en er wordt een snelheidsbeperking opgelegd van 70 km/uur.Bij de uitvoering van de werken wordt de hinder voor de weggebruiker maximaal beperkt.
 
meer info: 1700, www.noordzuidkempen.be
 
 
Werken Nijverheidsstraat-Moleneinde
Dinsdag 17 april starten de werken aan één van de laatste minderhinderkruispunten voor de aanleg van de Noord Zuid Kempen. Het betreft het kruispunt Nijverheidsstraat-Moleneinde dat net zoals de andere minderhinderkruispunten wordt voorzien van verkeerslichten. Er wordt in twee fasen gewerkt waardoor de hinder voor het verkeer beperkt blijft. De werken zullen vermoedelijk 12 weken duren.
 
meer info: 1700, www.noordzuidkempen.be
 
 
Ecobouwers zoekt kandidaten voor Opendeur
Werd jouw huis gebouwd volgens energiezuinige of duurzame principes en voel je er wel iets voor om jouw tips te delen met anderen? Ecobouwers zoekt kandidaten die hun ervaringen inzake isolatie, hoogrendementsketels en andere maatregelen willen uitwisselen. Tijdens een of meerdere weekends in oktober ontvang je thuis mensen voor een gezellige babbel met praktische informatie over jouw ingrepen. De momenten waarop je je huis openstelt, kies je zelf. Inschrijven kan via de site van Ecobouwers.
 
meer info: Bond Beter Leefmilieu, 02 282 17 47 of www.ecobouwers.be/basis
 
 
Kom op tegen Kanker zoekt helpende handen
Van 17 tot 20 mei 2012 wordt ‘De 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker’ gereden. Dit is de langste fietstocht in Vlaanderen. De 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker staat symbool voor de zware inspanning die kankerpatiënten leveren in hun strijd tegen de ziekte. Maar de 1000 kilometer wil vooral geld inzamelen om de wetenschappelijke strijd tegen kanker te verbeteren. Op zondag 20 mei houden de 375 deelnemers aan deze fietstocht in de voormiddag een bevoorradingsstop op het Geelse marktplein. Voor het opzetten van de verschillende bevoorradingsstands en de bedeling van het eten en drinken aan de deelnemers is de organisatie nog op zoek naar een tiental vrijwilligers. Wie interesse heeft om dit initiatief voor het goede doel mee te ondersteunen, neemt zo snel mogelijk contact op met Toerisme Geel.
 
meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be
 
 
Coaches inburgering gezocht
De diversiteitsdienst is op zoek naar kandidaat-coaches voor het project ‘Samen inburgeren’. Binnen dit project worden duo's gevormd die minstens elke twee weken afspreken om activiteiten te ondernemen die ze zelf leuk vinden. Een inburgeraar is iemand die nog maar een beetje Nederlands praat en meer mensen, diensten en plaatsen in Geel wil leren kennen. Een inburgeringscoach is thuis in de Geelse samenleving en spreekt goed Nederlands. Zo ondersteunt de coach de inburgeraar om zich sneller en beter thuis te voelen in de nieuwe omgeving. Momenteel zijn 17 inburgeraars en 11 'coaches' ingeschreven. De diversiteitsdienst zoekt dus nog extra inburgeringcoaches om met inburgeraars op pad te gaan. Inschrijven kan tot 17 april bij de diversiteitsconsulent.
 
meer info: diversiteitsdienst, 014 56 60 78, virginie.hannes@geel.be
 
 
Sint-Dimpnakerk en Sint-Amandskerk vrij te bezoeken
Nog tot en met 30 september kan je opnieuw een bezoekje brengen aan twee van de mooiste kerken van Geel: de Sint-Dimpnakerk en de Sint-Amandskerk. Tijdens het toeristische seizoen kan je op eigen houtje de pracht van deze monumenten komen ontdekken. De Sint-Dimpnakerk staat te pronken op het Sint-Dimpnaplein, de Sint-Amandskerk overheerst het majestueuze Geelse marktplein dat het voorbije jaar een grondige facelift heeft gekregen. Aan beide kerken is een rijke geschiedenis verbonden en allebei verbergen ze een prachtig interieur. Beide kerken kunnen bezocht worden van dinsdag tot en met vrijdag én op zondag en dit telkens van 14 tot 17 uur. De toegang is gratis. Bij de kerkwachters van de Sint-Dimpnakerk en bij Toerisme Geel kan je ook de handige gidsbrochure over de Sint-Dimpnakerk kopen. Het is een volledig in kleur uitgevoerde ‘reisgids door de kerk’ met veel foto's en verhelderende uitleg. De gids wordt tegen kostprijs van 3,50 euro aangeboden.
 
meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be